Tapu alırken dikkat..!

Konut alırken

Almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra sıra devir işlemine geliyor. Markalı konut projelerinde taraflar arasında öncelikle sözleşme imzalamalısnız. Yapı inşaatı tamamlandıktan ve tapu çıkarıldıktan sonra devir işlemleri yapılıyor. Bu süreç firma tarafından alıcıya haber veriliyor.

Şahıstan birebir konut alırken, iki tarafın da gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine gitmeleri gerekiyor. Devir işleminin tamamlanması için satış bedeli üzerinden % 3 oranında harç ödemesi yapılıyor.

Konut tapu harcı ödemesi satış işleminin yapıldığı yerin vergi dairesinde yapılıyor. Bakanlıkça yetki verilen banka aracılığı ile de ödeme yapılabiliyor. Ayrıca, e-tahsilat uygulaması kapsamında banka şubeleri, ATM'ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda tapu harcı ödemesi gerçekleştirilebiliyor.


Konut aldıktan sonra

Konut devir işlemi gerçekleştikten sonra, yeni ev sahibi olarak konuttaki abonmanlıkları üzerinize almanız ve belediyeye beyan vermeniz gerekiyor. Ayrıca için elektrik, su ve doğalgaz dağıtım birimlerine kimlik belgesi ve tapu ile birlikte müracaat ediliyor.



Sosyal Medya'da Paylaş :

Son Eklenenler

HANECİ YAPI KELEPİR DAİRE DEPOSU
..
HANECİ YAPI KELEPİR DAİRE DEPOSU HANECİ YAPI KELEPİR DAİRE DEPOSU
AİLENİZLE GELİN  HAYALİNİZDE Kİ EV SİZİN OLSUN !!!!!
..
AİLENİZLE GELİN HAYALİNİZDE Kİ EV SİZİN OLSU AİLENİZLE GELİN HAYALİNİZDE Kİ EV SİZİN OLSUN !!!!!
Tapu alırken dikkat..!
..
Tapu alırken dikkat..! Tapu alırken dikkat..!
Paylaş
hazır emlak sitesi